SP wil E-sigaret “De nek omdraaien”

Quote van SP lid van Gerven “maar wij creëren een nieuw monstrum als wij de e-sigaret niet de nek omdraaien.”

In de verduidelijking van Van Rijn aangaande de rookverboden laat SP lid van Gerven maar al te graag zien dat hij het rokers niet gunt om over te stappen naar een minder schadelijk alternatief. De SP ziet de E-sigaret graag van de markt gaan, zodat enkele honderd duizenden dampers inmiddels in Nederland terug mogen grijpen naar flut middeltjes van Big pharma of de kankerpeuk van Big Tobacco. Van Gerven gaat blijkbaar voorbij aan het feit dat de E-sigaret inmiddels sinds 2007 de aftakeling van de gezondheid van rokers aardig weet in te dammen. Niet omdat die wat geneest, maar omdat de roker geen rook maar damp inhaleert wat veel minder schadelijk is voor de gezondheid. Welk een gedachtegang dit SP lid volgt hierin is ons totaal niet duidelijk, maar het laat zien dat van Gerven blijkbaar niet geeft om uw gezondheid.

Van Gerven laat daarbij ook nog eens zien dat hij geen idee heeft hoe en welke ontwikkeling de E-sigaret heeft doorgemaakt, en is niet eens op de hoogte van de twee rechtszaken tussen het VWS en UTVG, welke VWS vet heeft verloren. “Scharen onder de medicijnwet” zegt Van Gerven, maar vertel eens.. wat geneest de E-sigaret nu feitelijk dan? De E-sigaret is bewezen binnen twee rechtszaken niet geclassificeerd als geneesmiddel. Meneer van Gerven dient net als alle andere burgers van Nederland die uitspraak van de rechterlijke macht over te nemen, en niet te mauwen omdat hij zijn eigen gedachtegoed hierover wil opleggen aan de Nederlandse bevolking.

Zodra nicotine als geneesmiddel wordt opgevoerd vragen we ons af wat het dan precies geneest. Misschien dat Van Gerven ons dit kan vertellen. Al met al is er gezien dit debat een enorm hiaat in de kennis van diverse politici, en is het nogal onlogisch dat dit soort mensen beslissen over vrijheden en levensinrichting van het “gewone” volk. De betutteling van mensen is de laatste maanden ongekend, en ook dit debat wijst uit dat de overheid op niets anders uit is dan een totale bemoeienis van de overheid met de burgers.

Wat duidelijk is geworden is dat de SP niet uw partij is, die u gaat helpen om een minder ongezond leven in te gaan als u een roker bent die op zoek is naar een werkend tabaksalternatief en ook niet voor de honderdduizenden dampers die de E-sigaret naar tevredenheid gebruiken. Ze pakken graag uw E-sigaret af, maar laten u daarna in de kou staan. Het is jammer om te vernemen dat Van Gerven een gedachtegoed hanteert dat zal leiden tot een totale afhankelijkheid van de klassieke carcinogene sigaret en de burgers het recht ontzegt om zelf te beslissen wat goed voor hen is.

Dat van Gerven allergisch is voor het woord “ergens iets aan verdienen” is ook duidelijk, maar de E-sigaret biedt daarentegen rokers een veel minder schadelijk en veel goedkoper alternatief voor hun peukie, en laten we eerlijk zijn, de economie draait nu eenmaal ook om geld verdienen en overleven dankzij de belastingdruk van de Overheid. We kunnen van Gerven gerust stellen, door de maatregelen van de overheid, douane inklaringskosten, BTW, en administratieve overheidsboetes als een leverancier van E-sigaretten ook maar iets niet goed omschreven heeft op het label, verdient de overheid hiermee veel centjes.. maar dat mag vast weer wel van Van Gerven.

“De SP creëert een nieuw monstrum door de burgers te beperken in hun vrijheden”.

Mensen gaan weer gewoon roken, beste meneer Van Gerven!  Beetje erg naïef van u.. jammer..

bron: verduidelijking van de rookverboden de tabakswet, Dampforum.nu