streamingdocs

Archief

  • 2017 (5)
  • 2016 (18)
  • 2015 (20)
  • 2014 (21)
  • 2013 (3)
A BILLION LIVES (Aaron Biebert) - Er wordt tegen u gelogen.....

A Billion Lives (You are being lied to) is een docufilm van regiseur Aaron Biebert. Als het gaat om de vraag waarom elektronische sigaretten zo worden tegengewerkt door de overheid, gezondheidsinstanties, farmacie en tabaksindustrie, dan geeft deze moeder aller documentaires m.b.t. de E-sigaret hier de antwoorden op.

Deze documentaire is helaas niet vrij te bekijken, maar de trailer hierboven geeft een impressie van wat u kunt verwachten. Via de knop "Watch entire movie" in de Trailer kunt u de film kopen of streamen tegen een laag bedrag.

A Billion Lives

De Verenigde Naties Wereld Gezondheidsorganisatie meent dat een miljard mensen deze eeuw zullen sterven aan de gevolgen van roken. In de volgende twintig jaar zullen er een half miljard rokers zijn bijgekomen in de wereld. Terwijl het aantal rokers blijft stijgen mondiaal gezien, willen zo'n 70% rokers van hun klassieke sigaret afkomen.

Spijtig genoeg werken de door de artsen aanbevolen hulpmiddelen niet echt en sommige stoppen met roken medicijnen leiden zelfs tot suïcidale acties van de gebruikers. Terwijl het aantal doden en zieken als gevolg van roken uit de hand loopt, hebben veel rokers het gevoel dat er weinig opties zijn. Een uitvinding heeft alles veranderd.

Dertien jaar geleden ontwikkelde een Chinese wetenschapper, maar ook een stevige roker, een apparaatje wat hem een goede vervanging gaf voor het roken. Dit apparaatje wordt door serieuze wetenschappers en gezondheidsprofessionals beschouwd als 95% minder schadelijk dan klassiek roken maar ook heeft dit apparaatje een zeer hoog "stoppen met roken" gehalte. Het apparaatje is de Elektronische sigaret.

Hoewel de handeling en het idee van roken hetzelfde is als bij een klassieke sigaret zijn deze eigenschappen ook de vloek geworden. De E-sigaret werd snel gedemoniseerd en verboden in veel landen. Als gevolg hiervan zijn er continue debatten over dampen waarbij overheden en farmaceuten een flinke vinger in de pap hebben zitten. Geld is hierbij de grootste motivator.

Om de waarheid te vinden over de tegenwerking van de elektronische sigaret ging award winnende regisseur en producter Aaron Biebert al reizend over de wereld om artsen, wetenschappers, techneuten en beleidsmakers van gezondheidsinstituten te interviewen over hun werk om een miljard levens te redden die door het roken dreigen te vergaan.

Wat hij ontdekte was shockerend! Een compleet overheidsfalen, wereldwijde corruptie in publieke gezondheidszorg en de manipulatie van de tabaks- en farmaceutische industrie. A Billion Lives laat zien hoe farmaceuten, anti-rook groeperingen, tabaksindustrie en zelfs de overheid schuldig zijn aan het verspreiden van disinformatie, overregulering en verboden van damptechniek wereldwijd.