Public Health England: E-sigaret blijkt helemaal niet zo gevaarlijk als media doet voorkomen!

De wereld wpheerd vandaag opgeschikt door een zeer “verontrustend” rapport van de Public Health England (Overheidsinstelling UK). DE E-SIGARET BLIJKT HELEMAAL NIET ZO GEVAARLIJK! ZELFS 95% MINDER SCHADELIJK ALS DE GEWONE SIGARET!

PHE, zoals we het maar gemakshalve inkorten, bestaat uit 5000 stafleden waarvan de meeste wetenschappers, onderzoekers en professionals in publieke gezondheid. Het rapport geeft de definitieve conclusie dat de Elektronische sigaret helemaal niet zo gevaarlijk is als de media  ons al jarenlang probeert wijs te maken.

Met de publicatie van dit rapport komen Nederlandse krantjes opeens wederom met onzin publicaties zoals “het gateway effect” (jongeren gaan door de E-sigaret juist roken), wat inmiddels al weer even was weerlegd door diverse echt serieuze onderzoeken. Het PHE rapport bevestigt tevens dat het gateway effect NIET bestaat! De media met hun grote koppen leven kennelijk in een slechte droom dat de E-sigaret een opstap zou zijn om gewoon te gaan roken.. totale onzin dus volgens PHE. De  “bron” die de media deze keer weer ontwetend gebruikte is o.a. het“JAMA” onderzoek. De Wetenschapsredacteuren zouden beter eens van hun bureaustoel afkomen en eens aandachtig de materie bestuderen. De wetenschappers van PHE hebben dit namelijk wèl gedaan.

we quoten uit het artikel van Acvoda

Een aantal partijen – waaronder de Amerikaanse organisatie “Campaign for Tobacco Free Kids” – hebben toch een persbericht uitgestuurd met die conclusie. In tegenstelling tot het persbericht stelt het onderzoek slechts de volgende conclusie, die eigenlijk alleen een observatie genoemd mag worden.

 

en verder…

Een causaal verband is helemaal niet vastgesteld en dit wordt door Adam M. Leventhal, een van de auteurs van dit onderzoek dan ook duidelijk gesteld:

“While we cannot conclude that e-cigarette use directly leads to smoking, this research raises concerns that recent increases in youth e-cigarette use could ultimately perpetuate the epidemic of smoking-related illness.”

Wat zijn de definitieve conclusies nu feitelijk van de PHE:

bron (PHE)

  • E-sigaretten zijn 95% MINDER schadelijk dan gewone klassieke sigaretten
  • 44,8% van de bevolking denkt nog steeds dat E-sigaretten schadelijker zijn dan gewone sigaretten (met dank aan de media)
  • Er is geen bewijs dat E-sigaretten als gateway werken om gewone sigaretten te roken.
  • Er is een grote aanwijzing dat E-sigaretten flink bijdragen aan het aantal mensen dat stopt met roken.
  • 2,6 miljoen E-sigaretgebruikers in de UK zijn rokers of ex-rokers.
  • Een zeer klein aantal uit elk bekeken groep, minder dan 1%, is gestart met dampen zonder eerst gerookt te hebben.
  • De E-sigaret is het meest effectieve middel om met roken te stoppen
  • De E-sigaret is hoogstwaarschijnlijk de sleutel tot het effenen van de gezondheidsongelijkheid bij rokers
  • National Health Service geeft nu pro actief support aan mensen die de E-sigaret willen gebruiken om te stoppen met roken.

De onderzoekers zijn zeer bezorgd om het feit dat een stijgend aantal mensen denkt dat de E-sigaret schadelijker is dan de normale sigaret. De oorzaak hiervoor ligt bij de reguliere media, de onkundige “wetenschapsjournalisten”  de EU en de overheden. In onze opinie hebben ze veel mensen de kans op stoppen met roken ontnomen door hun ongefundeerde angstartikelen en wetgeving.

Kortom, de feiten zijn nu eindelijk eens goed neergezet. De “dampersgemeenschap” heeft op deze officiële resultaten ongeveer 7 jaar lang gewacht, heeft allerlei negatieve berichten moeten verduren van de media, tientallen “onzin” onderzoeken moeten pareren, gezondheidsclubjes moeten aanhoren met hun ongefundeerde E-sigaret veroordelingen en meer.. veel meer.. Dit PHE rapport laat de wereld zien hoe het werkelijk in elkaar zit en hoe dwalend genoemde partijen zijn geweest in hun oordeel over de E-sigaret!

Helaas zullen genoemde partijen er nog wel even over doen om hun dwaling toe te geven….

onze bronnen bij dit artikel: