FDA bekostigde studie wijst uit: E-sigaret niet zo schadelijk

Een door de Amerikaanse FDA gefinancierde studie komt met een voor dat land opmerkelijke conclusie. Tal van Phd’s en MPH’s van Universiteiten in Amerika, Canada en Australie ondersteunen in deze studie de conclusie dat de elektronische sigaret helemaal niet zo slecht is. Dit moet de FDA toch echt aan het denken zetten. De impact kan net zo groot zijn als de PHE studie in Groot-Britannië.

Een quote uit het artikel van consumer affairs

“We willen het gebruik van elektronische sigaretten door jongeren en jong volwassenen niet stimuleren. Echter, Het primaire doel van het tabaksbeleid moet zijn het ontmoedigen van klassieke sigaretten, terwijl het verstrekken van middelen aan rokers om het stoppen makkelijker te maken moet worden aangemoedigd. Als dat betekent dat voor enige tijd E-sigaretten in plaats van klassieke sigaretten worden gebruikt om dat doel te behalen, moet dat niet worden tegengewerkt.”

Langzaam aan zien we dat landen bezig zijn met een soort realiteitsbesef met betrekking tot de elektronische sigaret, waarbij Groot-Britannië en Nieuw-Zeeland het voortouw nemen.