E-sigaret gebruikers beter in herkennen dubieuze politiek

dampertSommige dingen blijven onzichtbaar totdat men ermee te maken krijgt. Zo is de E-sigaret een goed schoolvoorbeeld van hoe mensen inzicht hebben gekregen over de werking van de overheid, politici, gezondheidsclubjes, media, de farmacie en de tabaksindustrie.

E-sigaret gebruikers hebben er sinds ze dampen een enorme hoeveelheid kennis en inzicht bij gekregen over hoe het allemaal werkt binnen de politiek en reguliere media. dit komt wellicht omdat de rook om hun hoofd is verdwenen (vrij naar Boudewijn de Groot). Er gebeuren dubieuze dingen bij genoemde clubjes. We zien dat geld de belangrijkste factor is om feiten te verdraaien en zaken negatiever voor te stellen dan ze in werkelijkheid zijn, en …. er is meer… veel meer.(HotCoilDM Opiniestuk)

De politiek

In een maatschappij, waarin de politieke partij D66 meent dat softdrugs gelegaliseerd moeten worden en onder staatstoezicht velden met wiet moeten worden aangelegd, geeft deze partij aan dat de E-sigaret (bevattend nicotine als een super onveilige stof???) wat hun betreft super streng gereguleerd moet worden waardoor het dampen getraineerd wordt. Dit alles voor de veiligheid van de kindertjes, zo wordt gezegd. Het aantal blowende jongeren is echter veel hoger (15%) dan het “verfoeide” e-sigaret gebruik (2.8%) (bron: 1 en 2), maar D66 zet als een Don Quichot de aanval in op de molens van de E-sigaret. Zo werkt het helaas ook met de andere politieke partijen. Beren en leeuwen worden gecreëerd op een weg, die verzonnen zijn om de waarheid te verhullen. Uw gezondheid bewaken is slechts een dun jasje wat u moet afleiden van de geldhonger van de pluchezitters. Inmiddels worden er al ballonnetjes opgelaten om accijnzen te heffen op E-sigaretten wat de ware intentie van de politiek zichtbaar maakt. Wij hebben trouwens geen idee wat dat nu precies bijdraagt aan uw gezondheid.

De rol van de reguliere media

De E-sigaret gebruikers weten inmiddels ook hoe het werkt met de negatieve berichten over hun gekoesterde tabaksvervanger. Pak, zijnde farmacie of tabaksreus, een klein stukje uit een onderzoekje wat ze zelf bekostigen, trek dit uit de context en laat die door de reguliere media plaatsen tegen veel geld. Het effect, mensen lezen alleen de koppen, en wetenschapsjournalisten onderzoeken zelf niet of de bron klopt, of wel, iets anders weergeeft. De schade is toegebracht en de eigen industrie is weer een paar maandjes veilig gesteld. Mensen blijven weer roken, of maken weer gebruik van medicijnen die bedenkelijke psychische effecten teweeg brengen of meer verslavend zijn dan een klassieke sigaret.

Alles voor het geld. Voor nog geen duizend Euro aan publicatiekosten worden zo duizenden rokers aan het twijfelen gebracht waarbij op die manier het beste tabaksalternatief hen wordt ontnomen. Het is zelfs zo dat rokers na deze indoctrinatie hun dampende medemens erop wijzen dat dampen nog slechter is dan roken. De waarheid is ver verwijderd van deze stelling, maar de dampers zullen dit vermoedelijk niet meer kunnen bewijzen aan die rokers omdat de rokende criticasters wellicht al een stuk eerder onder de grond liggen. De overheid, tabaksindustrie en de farmaceut hebben in elk geval flink verdiend aan deze rokende criticasters, dus die zijn vast tevreden.

Sociale intolerantie

Bijkomend effect van negatieve publiciteit over de beste tabaksvervanger die er momenteel is, is dat niet rokers, en dus ook de rokers zelf zich het recht toe eigenen om de E-sigaretten gebruiker te moeten overtuigen dat ze erg spelen met hun gezondheid. Zonder kennis van zaken, of ooit zelf een E-sigaret te hebben gebruikt worden door hen de koppen uit de kranten naar de hoofden geslingerd van dampers. Het maatschappelijk draagvlak om een E-sigaret te gebruiken wordt zo zeer onterecht beetje bij beetje weggekapt, terwijl tal van onderzoeken (zie de site van Acvoda bijvoorbeeld) aantonen dat het juist de E-sigaret is die nauwelijks schade toebrengt aan lijf en leden. Een recent onderzoek gaf aan dat de damp van een E-sigaret niet schadelijker is dan de lucht die we normaliter inademen (3). Waar is dan de rechtvaardigheid om de E-sigaret als “sociaal intolerant genotsmiddel” te betitelen? Nergens dus.

ons slotbetoog:

We kunnen met gemak stellen dat E-sigaret gebruikers beter zijn geworden in het herkennen van hoe de politiek, farmacie en tabaksindustrie de media gebruiken om de massaopinie te bespelen en hun belangen (geld) veilig te stellen. Tevens weten E-sigaret gebruikers als geen ander, en zeker beter dan alle experts van de overheid en andere gezondheidsclubjes, wat het niet meer klassiek roken voor hun heeft opgeleverd in termen van welzijn en gezondheid. U kunt hun verhalen lezen op Dampverhalen van E-sigaret gebruikers op de Avocda website.

Al die overheidsregeltjes, negatieve berichten en angstverhalen dienen slechts één doel. Het veilig stellen van de geldstroom. Helaas.. het heeft niets te maken met uw gezondheid. Daar zult u echt zelf voor moeten waken…

bronnen:

1. Nationaalkompas drugsgebruik

2. Trimbos Factsheet

3. Science Direct

2 thoughts on “E-sigaret gebruikers beter in herkennen dubieuze politiek

 • 9 mei 2015 at 18:57
  Permalink

  Ik was al langer overtuigd van de corrupte handelswijze van de Elite. Politiek, Bankwezen, Multinationals en ook de wetenschap liggen met elkaar in 1 bed.
  Toen ik ging dampen viel mij direct op dat de overeenkomsten met de klimaatdiscussie treffend waren. Ook hier desinformatie, halve en hele leugens om maar vooral hogere belastingen te kunnen heffen en vervolgens aanpalende organisaties (bv Greenpeace/Milieudefensie) en grote bedrijven te kunnen behagen. Dit alles met het van de burger gestolen geld. Ontstaan en uitvoering van het Euro-project is ook zo’n dossier waar de zelfs de honden geen brood van lusten.
  Tot slot: Er bestaat geen “dubieuze politiek”. Politiek IS dubieus!

 • 3 juni 2015 at 18:23
  Permalink

  Ik heb een eigen website over esigaretten met een boel info op. Maar daarnaast ben ik ook wetenschapper en je mag gerust zijn, gedurende mijn carrière heb ik al veel druk gezien door grote bedrijven die de regering aan hun kant trekken. Net zoals Stevia. Ik herinner het me helemaal. De prof vertelde me dat de grote industrie tegen de commercialisering waren. 20j later is het product dan toch op de markt gekomen. Natuurlijk wordt het nu langs alle kanten uitgebuit zodat ook coca-cola en andere grote merken er mee ingaan.

  Dat geldt ook voor de e sigaret. Als een universiteit niet de juiste cijfers bekomt die bedrijven willen, wordt er niets gepubliceerd en mogen ze een volgende project wel vergeten. Dus ook Universiteiten worden onder druk gezet om te voldoen aan de wensen van de machtigen.

Comments are closed.