DampTV wordt belangrijker als informatiemedium E-sigaretten in 2015

Op 27 februari 2014 werd er een experimentele Youtube Live uitzending gemaakt met als doel E-sigaretten gebruikers te informeren over allerhande zaken wat er in de damperswereld speelde: DampTV!  is een  samenwerking tussen Acvoda  (Actiecomité voor Dampers) en het dampforum.nu, het dampersforum voor Nederland en België. Dit initiatief werd warm ontvangen bij de forumbevolking en kreeg navolging in meerdere uitzendingen.

Uniek concept

Uniek aan DampTV is dat de uitzending wordt gemaakt via de Google+ Hideout, middels een doorsteek via Youtube getoond wordt op het dampforum, waar het forum tegelijk een chat systeem aan heeft gehangen. Op deze manier is het een zeer goed doordacht concept waarbij E-sigarettengebruikers zelf in de uitzending kunnen komen via hun computer en tegelijk kunnen reageren via het chatsysteem of twitter. Dit is het kijken naar TV anno nu.

De uitzendingen zelf hebben daarbij ook serieuze inhoud. In de afgelopen uitzendingen komen onderwerpen aan bod die de dampersgemeenschap bezig houden, zoals wetgeving, veiligheid en diverse andere aspecten met betrekking tot het dampen. Het blijkt zeer gewaardeerd te worden door de kijkers, die er vaak speciaal voor thuisblijven en zich er weken lang op lopen te verheugen. Het informatiegehalte is vaak erg hoog. We zagen in eerdere uitzendingen dan ook vertegenwoordigers uit het damperswereldje zoals webshophouders, AcVoDa en Esigbond voorbij komen.

Dampkroeg stijl

Begin januari werd de vierde aflevering helaas geannuleerd, maar men besloot wat later toch een alternatieve geïmproviseerde versie te maken van DampTV. Versie 4.5 bleek goed aan te slaan bij het nog kijkend publiek. De volgende uitzending op 20 januari a.s. zal ook de “kroegensfeer” mee krijgen. De makers van DampTV melden kort geleden dat het AcVoDa gehalte wat minder gaat worden, en willen meer de richting op van het “Dampers voor dampers” idee. Het team van DampTV roept dan ook E-sigarettengebruikers op om actief deel te nemen aan de uitzendingen. zie Link

DampTV wordt belangrijker in 2015

DampTV trekt bij elke uitzending weer meer kijkers en zeker met de golf van nieuwe gebruikers (de goede voornemens voor het jaar 2015 om de klassieke sigaret te verruilen voor de e-sigaret), zal een goed informatief medium belangrijker worden. We merken op de HotCoil Digital Media site een sterke toename van het aantal pageviews, wat indiceert dat overstappers actief op zoek zijn naar correcte informatie.  DampTV zal in 2015 dan ook belangrijk worden om de nog niet volledig benutte mediavorm via Youtube Live in te kleden. In de gedachte dat mensen in deze tijd liever plaatjes of bewegend beeld bekijken dan teksten te lezen, is dit een ideale vorm van kennisoverdracht.

Terugkijken

Alle afleveringen van DampTV zijn via Youtube ook weer terug te kijken op elk gewenst moment. Heeft u een aflevering gemist, geen probleem. Kijk op het door u gewenste tijdstip naar de uitzending. Natuurlijk kunt u dan niet meer meechatten of twitteren, maar alleen al de uitzendingen zijn op zich al interessant genoeg om er een uurtje voor vrij te maken.

DampTV aflevering 3
DampTV aflevering 2
DampTV – (Pilot) aflevering 1

De vijfde uitzending van DampTV staat gepland op 20 januari a.s. om 20u00 en duurt anderhalf uur. DampTV is te volgen via YouTube en inclusief chat-faciliteit via het dampforum.nu