Esigbond publiceert haar “Position Statement”

De Elektronische Sigarettenbond heeft op 10 februari 2014 haar “Position Statement” gepubliceerd. In dit document worden de positiekeuzes uitgelegd die de Esigbond in de loop van de jaren heeft ingenomen. Tevens staat er in dit document een verhandeling over de elektronische sigaret binnen de mogelijke wettelijke kaders.

Dit document laat zien hoe de politieke processen binnen de onderhandelingen tussen EP, de EU Commissie, en de belanghebbende partijen tot stand zijn gekomen. Het wordt duidelijk dat de onderhandelingen veel moeizame momenten heeft gekend waarbij de diverse partijen lange tijd aan de tafel hebben gezeten om er een werkbaar compromis uit te halen.

De Esigbond zegt hierzelf over citaat: “De imperfecties in de TPD zijn het gevolg van een moeizaam overeengekomen compromis. Daar konden wij weinig aan veranderen, we zaten immers niet zelf bij de trilogues. Ook de onderhandelaars zelf zien tekortkomingen die in de hectiek zijn overeengekomen en hebben toegezegd dit te zullen corrigeren waar mogelijk”.

De “Position Statement Esigbond” gaat vooraleerst in op de geschiedenis van de E-sigaret in Nederland om door te lopen naar de sinistere periode van december 2011 waarin Minister Schippers een dag voor kerst de E-sigaret onder de geneesmiddelenwetgeving plaatste. Deze alinea laat zien hoe de Esigbond hier tegenover stond. De alinea gaat dan verder met een tijdlijn overzicht van de gebeurtenissen vanaf het moment Schippers.

In het volgende stuk wordt ingegaan op de organisaties Ecita, Cace en Clive Bates en hun samenwerking in de E-cigarettes industry Coalition, maar ook hun vertrek uit de Coalition wordt uitgelicht. Als laatste deel van dit document komt de “Tveca Brief” aan bod en het standpunt van de Esigbond hierin en een blik op de nabije toekomst.

De “Position Statement Esigbond”, is een goed beargumenteerd document waarin ook voor hen die niet thuis zijn in deze materie duidelijkheid krijgen in waar de Esigbond staat in het hele gebeuren. U vindt hier de site van de Esigbond .

De complete tekst van de “Position Statement Esigbond” kunt u lezen door op onze bron te klikken hieronder

bron: Position statement Esigbond